borovinki

До каква външна температура ще работи климатикът и какво е „defrost”

| 0 comments

До каква външна температура ще работи климатикът ?

Стойностите на външни температури за конвенционални климатични системи са приблизително от -2°С до – 12°С в зависимост от класа на климатика.

За инверторния тип климатици стойностите на температурата варират между -15°С – 20°С за високия и среден клас.

Какво е „defrost” ?

Defrost е режим за размразяване, активиращ се в случаите, когато се натрупа скреж или лед по външното тяло на климатичната система.

През зимния период, когато външните температури са около и под нулата и има валежи от сняг или дъжд, вероятността външното тяло на климатика да се заледи е доста голяма. Точно тогава след определен период от време в зависимост от марката и вида на климатика се включва режимът за размразяване.

Как да работя правилно с климатика през лятото и защо понякога настиваме ?

Най-важното е студената струя да не е насочена пряко към Вас, за целта регулирайте клапите. Когато температурата навън достигне 38-40 °С, единственото спасение е климатикът. Да, но не бива разликата в температурата навън и в помещението да бъде повече от 10-12 °С, тоест ако навън е 38 °С, задайте на климатика минимум 26 °С.

Някои казват, че климатиците са опасни заради фреона. Така ли е?

Фреонът не е опасен за хората. Във всички климатици, които се произвеждат днес се употребява само безопасен за хората фреон, като дори някой водещи на пазара компании разработват фреон, който да бъде безопасен не само за хората, но и за околната среда.

Вашият коментар

Required fields are marked *.

*